Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Full System Backup

Θέλοντας να μικρύνω το partition των Windows και να μεγαλώσω αυτό του Arch χρησιμοποίησα και πάλι το Clonezilla ώστε να πάρω ένα backup από το Arch, να μεγαλώσω το etx4 partition και να το επαναφέρω.

Το Clonezilla όμως έβγαζε corrupted το img που το ίδιο δημιούργησε. Έτσι με απλά λογάκια μείναμε με "pc" στο χέρι. Το να στήσεις ένα ubuntu (για μένα τουλάχιστον) είναι υπόθεση 2 ωρών. Το να στήσεις όμως το Arch είναι υπόθεση αρκετών ωρών αν όχι ημερών.

Έτσι αποφάσισα να μην ξαναχρησιμοποιήσω προγράμματα τύπου Clonezilla και να πάω σε κάτι απλό: Δημιουργία ενός πακέτου tar που θα περιέχει όλο το filesystem.

Ψάχνωντας έπεσα πάνω στο Full System Backup. Είναι ένα script το οποίο απλά το τρέχετε και αυτό κάνει backup όλο το filesystem.
Βασικό είναι να δηλώσετε ποιους φακέλους να μην συμπεριλάβει στο backup γιατί το πακέτο θα έιναι τεράστιο.
Για παράδειγμα έχω αποκλείσει τα videos, music, photos (τα οποία γίνονται καθημερινό backup ετσί κι αλλοιώς). Επίσης τα /media /mnt /tmp.
Προσθέτε τα δικά σας στην σειρά 30: EXCLUDES=( "tmp/*"..........
Δεν αργεί ιδιαίτερα. Σε περίπου 20 λεπτά είχε τελειώσει στο δικό μου pc.
Το έχω χρησιμοποιησει και όλα πήγαν καλά. Μόνο ο grub χρειάζεται επανεγκατάσταση.

Πάνω από το Full System Backup υπάρχει και το Homebackup. Αυτό κάνει backup το home. Δεν μου άρεσε όμως. Μου φάνηκε εξαιρετικά αργό. Το καλύτερο για μένα είναι ο συνδυασμός του luckyBackup για backup συγκεκριμένων φακέλων (Videos, Music, Photos) και Full System Backup για full backup.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Screenshot No.4

Και πάλι Arch + Kde 4.3 Plasma Theme: Solid Wallpaper: εδώ  Color Scheme: εδώ

Wicd & Xfce4-mixer Icon Themes

Πρόκειται για icons απο τα gnome-colors που αντικαθιστουν τα απαράδεκτα default του wicd και του xfce4-mixer. Wicd icons Xfce4-mixer icons

Humanity-Colors

Και εκεί που πίστευα οτι μόνο με το gnome-colors icon theme μπορούσα να χρωματίσω τα icons οπώς εγώ ήθελα, τσουουουουπ η Jennie ανέβασε τα Humanity-Colors . To δοκίμασα και απλά δουλεύει άψογα. Για να πάρετε το παράπανω αποτέλεσμα απλά δίνεται: cd ~/Humanity-Colors; find . -type f | xargs sed -i -e "s/edd563/808080/g" -e "s/e08223/363636/g" -e "s/cd8033/595959/g" -e "s/bb5e12/242424/g" -e "s/Humanity-Colors/xpro76/g"; cd ~; mv Humanity-Colors ~/.icons/xpro76;