Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εναλλακτικά Gnome Menus

# Ας ξεκινήσουμε με την προεπιλογή του gnome, δηλ. το custom bar menu.
Αποτελεί την πλέον δημοφιλη και κατα τη γνώμη μου, την καλύτερη επιλογή. Με τρεις κατηγορίες (Applications, Places, System) είναι γρήγορο και βολικό.
Το μόνο ίσως μειωνέκτημα είναι οτι καταλαμβάνει αρκετό χώρο στο panel, και σε μικρές οθόνες και το τελευταίο pixel μετράει. Επίσης, μου φαίνεται λίγο άβολο όταν τοποθετείται στο κάτω panel.
# Η δεύτερη επιλογή που υπάρχει προεγκατεστημένη στο gnome είναι το main menu. Ουσιαστικά αποτελεί μια συμπτυγμένη έκδοση του custom bar. Στο panel εμφανίζεται μόνο ένα εικονίδιο.
Το μόνο που είναι ενοχλητικό, -για μένα- είναι το βελάκι που εμφανίζεται δίπλα από το εικονίδιο. Οδηγίες για αφαίρεση του υπάρχουν αλλά δεν νομίζω οτι αξίζει τον κόπο.
 
# Τώρα το Gnome-main-menu (ή slab-menu) είναι η προεπιλογή στο openSuse.
Είναι σχεδιασμένο κυρίως για το κάτω panel. Είναι αρκετά άβολο, καθώς δεν εμφανίζει όλα τα προγράμματα, παρά μόνο τα αγαπημένα, ενώ για τα υπόλοιπα ανοίγει νέο παράθυρο για την επιλογή τους. Τίποτα το σπουδαίο, αν και αποτελεί μια λύση για όσους χρησιμοποιούν μόνο το κάτω panel.
Εγκατάσταση:
Ubuntu: sudo apt-get install gnome-main-menu
Arch: yaourt -S gnome-main-menu
 
# Το πιο αξιόλογο από τα διαθέσιμα μενού είναι μάλλον το mintMenu. Όπως μαρτυρά και το όνομα του, αναπτύσετε από την ομάδα του Linux Mint
Είναι φοβερά βολικό και πλήρες, καθώς έχει όλες τις επιλογές μαζεμένες. Επίσης, αν κατά το search δεν υπάρχει το προγράμμα που ψάχνουμε, με λίγα κλικ μπορούμε να το εγκαταστήσουμε, ενώ με δεξί κλικ μπορούμε να απεγκαταστήσουμε το επιλεγμένο πρόγραμμα (φυσικά όλα τα παραπάνω στο Mint). Περισσότερα εδώ.
Το μειωνέκτημά του είναι οι πόροι που απαιτεί (κάπου 90Mb  Ram). 
Εγκατάσταση:
Ubuntu: Κατεβάζετε το deb από δω. Θα σας ζητήσει πρώτα κάποια άλλα πακέτα οπότε τα κατεβάζετε και τα εγκαθιστάτε (π.χ. mintsystem, mint-info κλπ).
Αrch: yaourt -S mintmenu
# Πρόσφατα ανακάλυψα το Ubuntu-System-Panel. Χωρίς να το έχω δοκιμάσει φαίνεται αξιόλογο.
Εγκατάσταση:
Ubuntu: Οδηγίες εδώ
# Τέλος, υπάρχει και το Gnomenu το οποίο προσπαθεί να μιμηθεί το μενού των Xp, Vista κλπ.
Τίποτα το αξιόλογο κατά την γνώμη μου.
Εγκατάσταση:
Ubuntu: Το κατεβάζετε και ακολουθείτε τις εσώκλειστες οδηγείες
Arch: yaourt -S gnomenu

Σχόλια

  1. προσωπικά, το custom bar menu δεν το αλλάζω :)
    από τα άλλα το mint είναι μακράν το καλύτερο, αν καί οφείλω να πω, ότι αυτό τού ubuntu δεν το ήξερα καί ... οπτικά δείχνει ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γω καταλαθος το πετυχα. δεν το δοκιμασα ακομη.
    και λογω arch δεν προβλεπετε κιολας. αν το δεις λες την γνωμη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Humanity-Colors

Και εκεί που πίστευα οτι μόνο με το gnome-colors icon theme μπορούσα να χρωματίσω τα icons οπώς εγώ ήθελα, τσουουουουπ η Jennie ανέβασε τα Humanity-Colors . To δοκίμασα και απλά δουλεύει άψογα. Για να πάρετε το παράπανω αποτέλεσμα απλά δίνεται: cd ~/Humanity-Colors; find . -type f | xargs sed -i -e "s/edd563/808080/g" -e "s/e08223/363636/g" -e "s/cd8033/595959/g" -e "s/bb5e12/242424/g" -e "s/Humanity-Colors/xpro76/g"; cd ~; mv Humanity-Colors ~/.icons/xpro76;

Screenshot No.4

Και πάλι Arch + Kde 4.3 Plasma Theme: Solid Wallpaper: εδώ  Color Scheme: εδώ

Wicd & Xfce4-mixer Icon Themes

Πρόκειται για icons απο τα gnome-colors που αντικαθιστουν τα απαράδεκτα default του wicd και του xfce4-mixer. Wicd icons Xfce4-mixer icons