Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εναλλακτικά Gnome Menus

# Ας ξεκινήσουμε με την προεπιλογή του gnome, δηλ. το custom bar menu.
Αποτελεί την πλέον δημοφιλη και κατα τη γνώμη μου, την καλύτερη επιλογή. Με τρεις κατηγορίες (Applications, Places, System) είναι γρήγορο και βολικό.
Το μόνο ίσως μειωνέκτημα είναι οτι καταλαμβάνει αρκετό χώρο στο panel, και σε μικρές οθόνες και το τελευταίο pixel μετράει. Επίσης, μου φαίνεται λίγο άβολο όταν τοποθετείται στο κάτω panel.
# Η δεύτερη επιλογή που υπάρχει προεγκατεστημένη στο gnome είναι το main menu. Ουσιαστικά αποτελεί μια συμπτυγμένη έκδοση του custom bar. Στο panel εμφανίζεται μόνο ένα εικονίδιο.
Το μόνο που είναι ενοχλητικό, -για μένα- είναι το βελάκι που εμφανίζεται δίπλα από το εικονίδιο. Οδηγίες για αφαίρεση του υπάρχουν αλλά δεν νομίζω οτι αξίζει τον κόπο.
 
# Τώρα το Gnome-main-menu (ή slab-menu) είναι η προεπιλογή στο openSuse.
Είναι σχεδιασμένο κυρίως για το κάτω panel. Είναι αρκετά άβολο, καθώς δεν εμφανίζει όλα τα προγράμματα, παρά μόνο τα αγαπημένα, ενώ για τα υπόλοιπα ανοίγει νέο παράθυρο για την επιλογή τους. Τίποτα το σπουδαίο, αν και αποτελεί μια λύση για όσους χρησιμοποιούν μόνο το κάτω panel.
Εγκατάσταση:
Ubuntu: sudo apt-get install gnome-main-menu
Arch: yaourt -S gnome-main-menu
 
# Το πιο αξιόλογο από τα διαθέσιμα μενού είναι μάλλον το mintMenu. Όπως μαρτυρά και το όνομα του, αναπτύσετε από την ομάδα του Linux Mint
Είναι φοβερά βολικό και πλήρες, καθώς έχει όλες τις επιλογές μαζεμένες. Επίσης, αν κατά το search δεν υπάρχει το προγράμμα που ψάχνουμε, με λίγα κλικ μπορούμε να το εγκαταστήσουμε, ενώ με δεξί κλικ μπορούμε να απεγκαταστήσουμε το επιλεγμένο πρόγραμμα (φυσικά όλα τα παραπάνω στο Mint). Περισσότερα εδώ.
Το μειωνέκτημά του είναι οι πόροι που απαιτεί (κάπου 90Mb  Ram). 
Εγκατάσταση:
Ubuntu: Κατεβάζετε το deb από δω. Θα σας ζητήσει πρώτα κάποια άλλα πακέτα οπότε τα κατεβάζετε και τα εγκαθιστάτε (π.χ. mintsystem, mint-info κλπ).
Αrch: yaourt -S mintmenu
# Πρόσφατα ανακάλυψα το Ubuntu-System-Panel. Χωρίς να το έχω δοκιμάσει φαίνεται αξιόλογο.
Εγκατάσταση:
Ubuntu: Οδηγίες εδώ
# Τέλος, υπάρχει και το Gnomenu το οποίο προσπαθεί να μιμηθεί το μενού των Xp, Vista κλπ.
Τίποτα το αξιόλογο κατά την γνώμη μου.
Εγκατάσταση:
Ubuntu: Το κατεβάζετε και ακολουθείτε τις εσώκλειστες οδηγείες
Arch: yaourt -S gnomenu

Σχόλια

  1. προσωπικά, το custom bar menu δεν το αλλάζω :)
    από τα άλλα το mint είναι μακράν το καλύτερο, αν καί οφείλω να πω, ότι αυτό τού ubuntu δεν το ήξερα καί ... οπτικά δείχνει ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γω καταλαθος το πετυχα. δεν το δοκιμασα ακομη.
    και λογω arch δεν προβλεπετε κιολας. αν το δεις λες την γνωμη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Full System Backup

Θέλοντας να μικρύνω το partition των Windows και να μεγαλώσω αυτό του Arch χρησιμοποίησα και πάλι το Clonezilla ώστε να πάρω ένα backup από το Arch, να μεγαλώσω το etx4 partition και να το επαναφέρω. Το Clonezilla όμως έβγαζε corrupted το img που το ίδιο δημιούργησε. Έτσι με απλά λογάκια μείναμε με "pc" στο χέρι. Το να στήσεις ένα ubuntu (για μένα τουλάχιστον) είναι υπόθεση 2 ωρών. Το να στήσεις όμως το Arch είναι υπόθεση αρκετών ωρών αν όχι ημερών. Έτσι αποφάσισα να μην ξαναχρησιμοποιήσω προγράμματα τύπου Clonezilla και να πάω σε κάτι απλό: Δημιουργία ενός πακέτου tar που θα περιέχει όλο το filesystem. Ψάχνωντας έπεσα πάνω στο Full System Backup . Είναι ένα script το οποίο απλά το τρέχετε και αυτό κάνει backup όλο το filesystem. Βασικό είναι να δηλώσετε ποιους φακέλους να μην συμπεριλάβει στο backup γιατί το πακέτο θα έιναι τεράστιο. Για παράδειγμα έχω αποκλείσει τα videos, music, photos (τα οποία γίνονται καθημερινό backup ετσί κι αλλοιώς). Επίσης τα /media /mnt /tm

Screenshot No.3

Εδώ με Arch + Kde 4.3   To Wallpaper To Color Scheme WinInspired.colors* *(το αντιγράφετε στο .kde4/share/apps/colors-schemes) To Plasma Theme

Humanity-Colors

Και εκεί που πίστευα οτι μόνο με το gnome-colors icon theme μπορούσα να χρωματίσω τα icons οπώς εγώ ήθελα, τσουουουουπ η Jennie ανέβασε τα Humanity-Colors . To δοκίμασα και απλά δουλεύει άψογα. Για να πάρετε το παράπανω αποτέλεσμα απλά δίνεται: cd ~/Humanity-Colors; find . -type f | xargs sed -i -e "s/edd563/808080/g" -e "s/e08223/363636/g" -e "s/cd8033/595959/g" -e "s/bb5e12/242424/g" -e "s/Humanity-Colors/xpro76/g"; cd ~; mv Humanity-Colors ~/.icons/xpro76;